Teknolojinin ilerlemesi ile 3D yazılım alanlarında hız ve kaliteyi arttıran gelişmeler yaşanıyor. 3d tarama yapan cihazlarla objeler taranarak bilgisayar ortamına aktarılıyor. En kaliteli ve en hızlı 3 boyutlu tarama yapan tarayıcılarla kişi ve kurumlar en özel ve en hassas projelerini hayata geçirmenin keyfini yaşıyor.
Bilgisayar ortamında henüz tasarım aşamasında olan ürünler kalıp tasarımı başta olmak üzere sanal gerçeklik, analiz ve simülasyon için teknolojik cihazlar yardımı ile taranarak ışık ve kameralı sistemlerle parça detaylarını en ince ayrıntılarına kadar almayı sağlıyor. Tarama teknolojileri marka ve modele göre değişiyor ve ihtiyaca uygun hassasiyet ve ebatlarda kullanıcılara sunuluyor.
3 boyutlu tarama sonrası dijital veriler elde edildiğinden tarama yapılan obje ile ilgili veriler bilgisayar ortamına atılabiliyor. Lazer veya optik sistemlerle yapılan 3d tarama, obje üzerinde nokta alma işlemidir. Obje yüzeyinin çokluğu ve pürüzleri 3d tarama süresini etkiler. Kaliteli bir 3d tarama için parlak yüzeye sahip objeler toz boya ile mat hale getirilerek daha kaliteli bir sonuç elde edilir.
3 boyutlu tarama sonrası elde edilen veriler tersine mühendislikte, hızlı prototiplemede, parça ölçümünde, kalite kontrolde ve proses kontrolünde kullanılmakta olup proje aşamasındaki ürünlerle üretimi yapılan ürünlerin karşılaştırılmasında son derece önemli bir rol oynuyor. 3D modelinin bilgisayar ortamında oluşturulmasını sağlayan 3d tarama, sağlık, endüstri ve daha birçok alanda kullanılıyor. Parasolid ya da step formatlı çıktılarla üzerinde değişiklik yapılabilen veriler elde ediliyor.
Tarama datasının ve CAD datasının karşılaştırılması, hataları sıfırlayan bir uygulama olarak kaliteli ve kusursuz bir üretimin yapılmasını sağlıyor. Objenin korunması ve onarılmasında da son derece önemli olan 3d tarama, profesyonel 3d baskı hizmeti sunan firmalar tarafından verilen bir hizmet olarak her geçen gün çok daha geniş alanlarda kullanılıyor.
Copyrights © 2017 3dedi.com Hakkımız varsa helal olsun.