3D Baskı Fiyat Hesaplama

3D baskı fiyat hesaplama neye göre yapılıyor ? 3D baskı fiyat hesaplama yapılırken dikkat edilmesi gerekenler. 3 boyutlu baskı maliyete etki eden faktörler.

3D Baskı Fiyat Hesaplama

Yayımlanma Tarihi :

3D baskı fiyat hesaplama neye göre yapılıyor ? 3D baskı fiyat hesaplama yapılırken dikkat edilmesi gerekenler. 3 boyutlu baskı maliyete etki eden faktörler....

3D baskı fiyat hesaplama yapılırken dikkat edilen bir kaç temel husus var. Sizlere bu temel hususlardan bahsedeciğim. 3D baskı isteği oluştururken daha az maliyetli baskı istiyorsanız söylediklerimizi yapmanız sizler için yeterli olacaktır. 3D baskı isteği oluştururken dikkat etmeniz gereken hususlar şunlardır.

3D Baskı Fiyat Hesaplaması Etki Eden Faktörler

3 boyutlu baskı fiyat hesaplamalarına etki eden faktörler aşağıdaki temel hususlara göre yapılmaktadır.

  • 3 boyutlu baskı alınacak parçanın kalitesi.
  • 3 boyutlu baskı alınacak parçanın hacmi.
  • 3 boyutlu baskı alınacak parçanın süresi.
  • 3 boyutlu baskı alınacak parçanın doluluk oranı.

3B baskı fiyatını etkileyen faktörlerde dikkat edilen kurallar temel olarak bunlardır. 3D baskı isteği oluştururken 3 boyutlu modelinizi bu kurallara göre düzenlediğinizde modelinizin daha az maliyetle üretileceğini sizlere bildirmek istiyoruz.

Baskı Kalitesi (Katman Çözünürlüğü) Nedir ?

Baskı kalitesine katman çözünürlüğü diyebiliriz. Katman kalınlıkları mikron ile ölçülür. Mikron milimin binde biri olarak hesaplanmaktadır. 10MM yüksekliğinde bir modeliniz 200 mikron ile basıldığında 50 katman örmek gerekiyor ancak 50 mikron ile 250 katman örerek çıkması gerekmektedir. Bu da baskının süresini, hammedde kullanımını, ve baskı kalitesini arttırmaktadır. 3Dedi olarak 50 mikron ile 400 mikron arasında 3 boyutlu baskı alabilmekteyiz. Eğer 3 boyutlu modellerinizde çok hassas veya baskı kalitesinin pek önemli olmadığı zamanlarda baskı kalitesini düşürerek daha az bir maliyet alabilirsiniz. Baskı kalitesi örneğini aşağıdan inceleyebilirsiniz.

3D Baskı Kalitesi (Katman Çözünürlüğü) Nedir

Baskı Hacmi Nedir ?

Hacim nedir ? Sorusuna hepimiz aynı cevabı vermekteyiz. Cismin boşlukta kapladığı yere hacim denir. Baskı hacmide aynı şekilde tabla üzerinde kapladığı alana denir. Baskının boyu, yüksekliği, genişliği, ağırlığı 3D baskı fiyat hesaplaması yapılırken göz önünde bulundurulmaktadır. 

Doluluk Oranı Nedir ?

3 boyutlu baskılarda katman katman örme mantığıyla yapıldığından dolayı her zaman katman full dolu olarak basılmamaktadır. Parça doluluk oranı parçanın sağlamlığını etkilemektedir. Doluluk oranı ne kadar fazla olursa parça o kadar sağlam olur ancak maliyet olarak daha fazla maliyet çıkarmaktadır. Parça sağlamlığının önemli olmadığı zamanlarda doluluk oranı %20 ideal bir orandır. 3D baskı fiyat hesaplaması yapılırken doluluk oranı maliyeti etkilemektedir. 3D baskı isteği oluştururken parça doluluk oranını göz önünde bulundurmalısınız. Parça doluluk oranını aşağıdaki görselden daha detaylı inceleyebilirsiniz.

3D Baskı Doluluk Oranı Nedir


Ardıl İşlemler

Ek olarak fiyatı etkiyelen bir temel hususta ardıl işlemdir. Ardıl işlem, baskı sonrası parçaya yapılan temizlik ve güzelleştirmelere denmektedir. Eğer parçanıza boya veya aseton buharı yapılacaksa bu baskı fiyatını etkilemektedir. Eğer aseton buharını kendiniz yapmak isterseniz Aseton Buharı Nasıl Yapılır ? yazımızı okuyabilirsiniz. 
 

3D baskı fiyat hesaplamaya etki eden faktörler bunlardır. 3D baskı isteği oluştururken sizlere verdiğimiz 3d baskı maliyeti düşürme taktikleri uyguladığınızda baskı maliyetini çok daha az çıkarabilirsiniz. 3 boyutlu baskı isteği oluşturmak için 3D Baskı sayfamıza ziyaret etmeyi unutmayın.

 

3D Baskı Hizmeti İsteği Oluştur

 

Yazar : | Etiketler: 3d baskı fiyat 3d baskı fiyat hesaplama 3d baskı fiyat hesaplaması 3d baskı isteği oluştururken dikkat edilmesi gerekenler 3d baskı yaptırırken dikkat edilmesi gerekenler

Önce Sen Yaz İletişimimiz hiç kopmasın






Copyrights © 2017 3dedi.com Hakkımız varsa helal olsun.

Yüklenme Süresi (S) : 0.020945