Dünyanın ilk Tamamen 3 Boyutlu Baskılı Arabası

Dünyanın tamamen 3d baskı ile üretilmiş arabası. Modern ve şık tasarımlı 3 boyutlu baskı ile üretilmiş arabaya göz atın.

Dünyanın ilk Tamamen 3 Boyutlu Baskılı Arabası

Yayımlanma Tarihi :

Dünyanın tamamen 3d baskı ile üretilmiş arabası. Modern ve şık tasarımlı 3 boyutlu baskı ile üretilmiş arabaya göz atın....

Japon tasarımcı Takumi Yamamoto, dünyanın ilk tam 3D baskılı, tam ölçekli konsept otomobilini David Bowie'ye bir hediye olarak üretmek için MARIE 3D ile birlikte çalıştı . DB Proje arabası 31 Ocak - 3 Şubat tarihleri ​​arasında Paris'teki Festival Automobile International (FAI) 'da sergilenecek.

FAI Başkanı Rémi Depoix, “34 yıllık tarihimizde ilk defa, tamamen 3D baskı ile üretilmiş tam ölçekli bir otomobil sergiliyoruz” dedi. “Yamamoto'nun konsept arabası muazzam bir yaratıcılık gösteriyor… Bu yeni teknolojiden çok etkilendim. Otomotiv endüstrisi için yaratıcılık ve tasarım açısından yeni fırsatlar açıyor. ” 3D baskı, tasarım sürelerini önemli ölçüde azaltabildiğinden, konsept otomobiller genellikle pahalı ve zaman alan bir adım olan elden kilden oyulmuştur.

Citroen tarafından GT'nin tasarımcısı Yamamoto , uzun zamandır Bowie'nin hayranı ve tasarım becerileri ile onu onurlandırmak istedi. Bu fikir 20 yıldan fazla bir süre önce ortaya çıktı ve başlangıçta projede Bowie ile işbirliği yapmak istedi; Hala ilk eskizleri aldı. Ancak talihsiz geçişi ile proje bir saygı gördü. “Tasarım, iç Bowie'yi temsil eden ve 'koruyan' bir çekirdek gövdeye sahip olurken, karmaşık dış gövde, çeşitli bakış açılarından şarkıcının bukalemun benzeri kişiliğine saygı duyan farklı bakış açılarıyla tasarlandı. Bowie'nin lirik ve müzikal mesajının saflığını yansıtacak şekilde kristaller seçildi. ”

DB Project otomobili kesinlikle bir MASSIVit 1800 3D yazıcısından çıksa bile bir heykele benziyor. MASSIVit, dağıtılan jel malzemesinin hızlı bir şekilde UV ışığı ile kürlendiği bir işlem olan Jel Dağıtma Baskısı (GDP) teknolojisini kullanan geniş formatlı 3D yazıcılar üretmektedir. Parçalar tamamen iyileştirilmiş ve işlem sonrası işlem gerektirmemiş ve 57 ”x 44” x 70 ” (145 x 112 x 178 cm) kadar büyük olabilirler. Yazılımları ayrıca tüm modellerin oyuk olmasını sağlayarak malzeme kullanımını ve dolayısıyla 3D baskı için gereken maliyetleri ve zamanı büyük ölçüde azaltır.

Marie 3D, geniş formatlı 3D baskı konusunda uzmanlaşmış bir Fransız stüdyosu ve yakın zamanda bir MASSIVit 1800 aldı. DB konsept otomobilini oluşturacak parçaları üretiyorlar ve Philippe Marie bu projeyle ilgili heyecanını şöyle ekledi: “Bu bir bir sanat eserini bir prototiple birleştiren heyecan verici zorluk ... MASSIVit 3D yazıcımızın boyut, hız ve güvenilirlik yeteneklerini ortaya koymak için projeye başladık. Bu teknoloji, geleneksel işlemlere daha hızlı ve çok daha uygun maliyetli bir alternatif sunuyor, tasarım yaratıcılığını, geometrik özgürlüğü ve daha yumuşak üretimi destekliyor. ”

Neyse ki, 3D baskı karmaşık şekillerin hızlı şekilde üretilmesine izin veriyor, böylece kesinlikle son tarihlerini belirleyecekler. Bitmiş ürünün resimlerini görmek için Şubat ayının başında tekrar gelin.

Yazar : | Etiketler: 3d baskı araba 3 boyutlu baskı araba 3 boyutlu baskı ile araba 3d baskılı araba

Önce Sen Yaz İletişimimiz hiç kopmasın






Copyrights © 2017 3dedi.com Hakkımız varsa helal olsun.

Yüklenme Süresi (S) : 0.021738