3D Baskının 10 Önemli Avantajı

3D baskının 10 önemli avantajını sizler için hazırladık. 3D baskı teknolojisi ile geleneksel üretimden farkları ve avantajları nedir ?

3D Baskının 10 Önemli Avantajı

Yayımlanma Tarihi :

3D baskının 10 önemli avantajını sizler için hazırladık. 3D baskı teknolojisi ile geleneksel üretimden farkları ve avantajları nedir ?...

3D Baskının Önemli Avantajları

3D baskı tıp, mühendislik ve iş alanlarında tonlarca avantaj sunar. Bu yazımız farklı 3D baskı uygulamalarını anlamanıza yardımcı olacaktır. 3D yazıcıda ne yapılabilir? 3D yazıcıdan nasıl baskılar çıkartılabilir? Hiç kendinize bu soruları sordunuz mu? Bu teknolojinin neler yapabileceğini merak ediyorsanız bu yazı tam size göre. İşte 3D baskının 10 önemli avantajı.

 

1) Daha Uygun Fiyatlı

 

Enjeksiyon kalıbı araçlarını ve üretim koşullarını prototiplemenin geleneksel yolları çok pahalıdır. En iyi 3D yazıcılar geleneksel işlemeden çok daha ucuz oranlarda ilave üretim yoluyla parça ve araç üretme seçeneği sunar.

Örnek vermek gerekirse, tıp alanında, kelepçeler, forsepsler, hemostatlar ve neşter sapları gibi 3D baskı cerrahi aletleri, paslanmaz çelik muadili satın almaktan çok daha ucuzdur.

2) Riski Azaltmak

 

Bir proje oluştururken, pahalı bir kalıplama aracına yatırım yapmadan önce bir test prototipini 3D olarak yazdırabilirsiniz.

Üretime hazır bir prototip yazdırmak, büyük yatırımlar yapmadan önce güven sağlar. 3D baskı bunu daha kısa sürede ve daha ucuz bir fiyata mümkün kılar.

3) Hızlı Üretim

 

Geleneksel prototip üretimi takım ve işleme gerektirir. İşçilere emekleri için ödeme yapmalı ve pahalı ekipman satın almanız gerekir. Tüm süreç haftalar alabilir. Daha da kötüsü, ilk prototipiniz asla sonuncunuz değildir, prototipi yeniden tasarlamak ve aynı süreçleri yeniden yaşamak zorundasınız.

Geleneksel prototiplerle iyi bir iş kurmak zordur çünkü çok fazla zaman harcanır. CEO'dan müşteriye herkes, tasarımların prototipini beklediğinde hayal kırıklığına uğrar. Ancak 3D baskı sadece saatler sürer. Eğer günün sonunda tasarımlarınız hazırsa, sonraki sabaha prototipinizi elinize alabilirsiniz.

Tasarımcı tasarımları tamamladığında, yazıcı tarafından okunabilen bir dosyaya dönüştürülüp baskı alınabilir. Bu süreçte ek bir müdahale gerekmez.

Kimse haftalar boyunca beklemeyecek ve ürünler daha hızlı pazarlanabilecektir. Ayrıca prototiplerinizi yeniden tasarlamak çok hızlı bir şekilde gerçekleşecektir.

4) Özelleştirilmesi Kolay

 

Endüstriler ürünlerini üretmek için seri üretim kullanırlar. Bu, tüm ürünlerin aynı kalıbı kullandığı ve montaj hattından benzer şekil ve tasarıma sahip olacağı anlamına gelir, bu da kişinin benzersiz olmasını zorlaştırır. Ancak, 3D baskı ile, prototipin bir kısmını değiştirerek her şeyi kişiselleştirebilirsiniz.

Örneğin, 3D baskının bu özelleştirilebilmesi tıp ve dişçilik alanlarında sıkça kullanılır.

5) Aletsiz Üretim

 

Geleneksel endüstriyel imalatta, parçaların üretimi zaman, işçilik ve maliyet gerektirir. Ancak, endüstriyel 3D baskıda düşük ila orta hacimli baskılar için bu ortadan kaldırılabilir. Böylece maliyet, zaman ve işçilikten tasarruf sağlanır.

Bu, çoğu üreticinin avantajlarından biridir.

 

6) Yeni Şekiller ve Yapılar Üretmek Kolay

 

Geleneksel üretim yöntemleri, istedikleri şekli üretmek için kalıp ve kesme teknolojilerine dayanır. Bu yöntemde, yön değiştiren delikler, gerçekçi olmayan çıkıntılar veya kare iç boşluklar eklemek zordur. 

Ancak, 3D baskı ile bu değişikliklerin yapılması kolaydır. 3D yazıcının başlığı sonsuz ve karmaşık şekiller oluşturabilir. Bu özellik 3D baskıya daha yüksek bir yapısal bütünlük kazandırır.

3D baskı ile olanaklar sınırsız. Tek sınırlama kişinin hayal gücüdür.

 

7) Çeşitli Malzemeler

 

Hammaddeleri karıştırmak, pahalı olabileceğinden seri üretim yöntemleri için ideal değildir. Ek olarak, fiziksel ve kimyasal özelliklerin geleneksel yöntemlerle birleştirilmesi zordur.

Ancak 3D baskı bu alanda ilerlemeye devam ediyor. 3D baskı artık metaller, cam, seramik, altın, gümüş, kağıt, biyomalzemeler ve hatta yiyecekler de dahil olmak üzere çeşitli malzemelerle uyumludur.

Elinizdeki çeşitli malzemelerle aklınıza gelen her şeyi elde edebilirsiniz.

 

8) Daha İyi Kalite

 

Bir pasta yaparken tarifi doğru bir şekilde takip ederseniz, lezzetli bir pasta elde edersiniz. Pişirme konusunda yeniyseniz, pastanızın tadı belki güzel olur, ancak istenmeyen hava kabarcıkları, farklı bir doku ve kalınlığa sahip olabilir.

Eğer keki katman katman yapabilseydiniz, bu 3D baskının katlı üretim çalışma şekline benzerdi.

Bu sayede seri üretim hatalarından kurtularak daha kaliteli ürünler üretilir. Bu üreticiler için karlı görünmese de, tüketici için büyük bir avantajdır.

 

9) Çevre Dostu

 

Endüstrilerin dikkate alması gereken şeylerden biri de sürdürülebilirlik. 3D baskı enerji tasarrufludur ve daha az atık üretir.

3D yazdırılan nesne yüzde 60 daha hafif ancak katı ve sağlamdır. Atık ne kadar az olursa çevre üzerindeki etkisi o kadar düşük olur.

 

10) Ulaşılabilirlik

 

Giderek daha fazla insan 3D baskıya erişim sağlıyor. Bu ilerlemeyle insanlar, birçoğu ihtiyaç duydukları ürüne, ihtiyaç duyduklarında ve nerede olurlarsa olsunlar ulaşabilecekler. Bu senaryo kesinlikle mevcut tüketim ideolojisini sarsabilir.

 

Sonuç Olarak

 

3D baskı o kadar güçlü ki neredeyse her şeyi basabilirsiniz. Yiyeceklerden, kıyafetlerden, evlerden, organ dokularına ve hücrelerine.

Dahası, 3D baskı teknolojisi daha iyi, daha ucuz, daha hızlı, daha esnek, daha sürdürülebilir ve daha çevre dostudur.

Sizde bu yenilikçi ve çevre dostu teknolojiyi denemek isterseniz daha ayrıntılı bilgi için 3dedi.com sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Sizde bir 3D yazıcı sahibi olabilirsiniz.

Yazar : | Etiketler: 3d yazıcı kullanımı 3d baskı avantajları 3d baskı 10 önemli avantajı 3d yazıcı avantajı 3d yazıcı avantajları

Önce Sen Yaz İletişimimiz hiç kopmasın






Copyrights © 2017 3dedi.com Hakkımız varsa helal olsun.

Yüklenme Süresi (S) : 0.038202