JRobot projesinden çıkarılan ikinci prototip olan bu küçük tank bot, bir sürü işi yapmak için birkaç basit parçadan yararlanır.
Daha çok yönlü hale getirmek için güncelleştirildi.
https://www.youtube.com/watch?v=MJIx0cyOL3s&feature=youtu.be
JRobot projesi öğrencilerin Raspberry Pi'lerini robotlardan herhangi birine yerleştirmelerini, hepsini takmalarını ve programlamalarını sağlar.
Gösterilen örnek yapı, RPi'nin Sharp 2Y0A02 Kızılötesi mesafe sensörü de dahil olmak üzere bir dizi analog sensöre erişmesini sağlamak için MCP3008 ADC'yi kullanır.
Apogee Robot ile aynı pin tabanlı yerleştirme sistemine sahiptir (http://www.thingiverse.com/thing:648394)
Demo Videosu: https://www.youtube.com/watch?v=MJIx0cyOL3s&feature=youtu.be
Taraf başına 26 parçaya ihtiyacınız olacak. Paletler 35mm uzunluğunda 2mm paslanmaz çelik pimler ile birleştirilir. (Aynı pimler RPI'yi yerinde tutmak için kullanılır.
Her parça montajına ihtiyaç duyulacaktır: 2 x Dişli; 2 x İç Cog Parantez; 2 x Dış Cog Parantez; ve 1 x Parça Orta Çerçeve (Geliştirilmiş iç çerçeveyi henüz test etmedim)
İki ray tertibatı daha sonra 2 x gövde parçası ile birleştirilir. Motorlar, gövde parçaları birbirine yapıştırılmadan önce kurulmalıdır.
Her şeyi 5 dakikalık epoksi kullanarak bir araya yapıştırıyorum. Her bir paslanmaz çelik çubuğun bir ucu, izlerin dağılmasını önlemek için de yardımcı olur.
Motorlar doğrudan çarklara sığar ve internetten aldığınız sarı dişliye sahip değildir (https://www.direnc.net/6v-250-rpm-motor-ve-tekerlek-seti?lang=tr&ref=3Dedi)
Aynı bottaki motor contoller, tank gövdesinin altına tam oturan bir L298 kartıdır. (https://www.direnc.net/l298-dc-step-motor-surucu?ref=3Dedi)
Bunlar LED'ler için 4 x 5mm delikler ve sensör braketi ve kablo erişimine izin veren kare bir deliktir.
Motorlar doğrudan aküden çalışırken Pi'yi beslemek için USB çıkışlı bir Step Down Buck güç regülatörü kullanıyorum. Bu, piller azaldığında Pi'nin yeniden başlatılacağı anlamına gelir. İyi 30+ dakikalık çalışma süresi sağlayan 2 x 9V şarjlı şarj cihazı (her biri 500mAh) kullanıyorum.
Breakout kartı için Adafruit perma proto çeyrek boy pano kullanıyorum ve öğrencilerin kablolarını bağlamak için jumper kabloları kullanabilmeleri için başlık pimleri kullanıyorum.
Sensörler size bağlı, ancak bir MCP3008 ADC'den geçen ve SPI veri yolu üzerinden RPi ile arabirim gösteren bir tanesinde iki keskin kızılötesi sensör kullanıyorum. Ayrıca üzerinde ışığa duyarlı bir direnç var ve robotun uçurumdan uzaklaşmasını durdurmak için arkaya bir sensör eklemeyi planlıyorum.
Pist montajının uzunluğunu üçüncü bir dişli çark ekleyerek uzatabilecek planlarım var ... ama bazı bozucu sorunların üstesinden gelmem gerekiyor.
İster inanın ister inanmayın, gösterilen bir Up basıldı! Yaz tatilinde okulumun daha büyük yazıcısına erişemediğim için mini.
Kaynak : thingiverse.com/thing:652851
Eğer bu modelden ürettiyseniz fotoğraflarını yükleyebilirsiniz. Üretim kaydı eklemek için Buraya tıklayın
robot, raspberry pi, 3d yazıcı, tank
Copyrights © 2017 3dedi.com Hakkımız varsa helal olsun.