3D Baskı Teknolojileri

3D baskı teknolojileri nelerdir ? 3d baskı teknolojilerinde neler kullanıyor ? 3 boyutlu baskı yaparken kullanılan teknolojiler nelerdir ? Sorularınıza yanıt

3D Baskı Teknolojileri

Yayımlanma Tarihi :

3D baskı teknolojileri nelerdir ? 3d baskı teknolojilerinde neler kullanıyor ? 3 boyutlu baskı yaparken kullanılan teknolojiler nelerdir ? Sorularınıza yanıt...

3D baskı teknolojileri nelerdir ? 3D baskı teknolojisinde kullanılan malzemeler nelerdir vs. gibi sorularınız var ise cevap bulabileceğiniz bir yazı olacağını inanıyorum. 3 boyutlu baskı teknolojisinde ne tür teknolojiler kullanılmaktadır hakkında size bilgiler vereceğiz soru-cevap tarzıda bir makale olacak ama ben faydalı olacağını düşünüyorum. Fazla uzatmadan direk 3d baskı teknolojileri nelerdir ona bir bakalım.

  • FDM (Fused Deposition Modelling) Teknolojisi
  • SLS (Selective Laser Sintering)
  • SLA (Stereolithography)
  • 3 Dimensional Printing(3DP)
  • Polyjet

Gibi birden fazla 3d baskı teknolojisi mevcut. Şimdi birde bu teknolojileri yakından tanıyalım.

  • FDM (Fused Deposition Modelling) Teknolojisi: Günümüzde en çok kullanılan ve tercih edilen 3 boyutlu baskı teknolojisi tipidir. Masaüstü, ev tipi 3 boyutlu yazıcılarda en çok kullanılan baskı tekniğidir. Filament denilen hammeddeyi yüksek ısıda eriterek katman katman eriterek üretilen bir methodtur. 

FDM Teknolojisi

  • SLS (Selective Laser Sintering) Teknolojisi: Bu 3 boyutlu baskı teknolojisi genellikle FDM teknolojisi ile üretilmesi zor veya çok hassas parçalar için tercih edilmektedir. Bu teknolojinin hammeddesi bir toz şeklindedir. Toz hammeddeyi hazneye döktükten sonra kızılötesi lazer ile yine FDM teknolojisinde olduğu gibi katman katman tozu yakarak üretim methodur.

SLS Teknolojisi

  • SLA (Stereolithography) Teknolojisi: Hızlı ve hassas parçalar için tercih edilen bir üretim methodudur. Eski bir 3d baskı teknolojisidir. Reçine şeklindeki hammeddeyi Uv ışık veya Led vurarak üretim yapar. Böylece ışığın geldiği yer katılaşır ve şekil ortaya çıkar.

SLA Teknolojisi

  • 3 Dimensional Printing(3DP) Teknolojisi: Hızlı ve ucuz parçalar için tercih edilen baskı teknolojisidir. Tozdan malzemeye ink-jet teknolojisi kullanılarak tozu üst üste yapıştırırak üretim yapılır. Hassasiyeti, yüzey kalitesi, sertliği düşüktür. Hızlı üretmek için kullanılır. 
  • Polyjet Teknolojisi: Küçük küçük damla şeklinde fırlatılan reçine madde ışık ile bir anda katılaştırılmaktadır. Yüksek kalite ve hızlı üretim teknolojisidir. 

Polyjet Teknolojisi

Öne çıkan 3 boyutlu baskı teknolojileri bunlardır. Eğer bu yazımız faydalı olmadıysa bizleri arayıp veya ziyaretimize gelip daha detaylı bilgi alabilirsiniz. 3D baskı teknolojileri hakkında sorularınız var ise yorum kısmından sorularınızı yazabilirsiniz.

 

Yazar : | Etiketler: 3d baskı teknolojileri 3 boyutlu baskı teknolojileri fdm sls sla

Önce Sen Yaz İletişimimiz hiç kopmasın






Copyrights © 2017 3dedi.com Hakkımız varsa helal olsun.

Yüklenme Süresi (S) : 0.020829