3D Baskı Parmak İzi ile Banka Uygulamalarına Girdi

3D yazıcı ile parmak izini 3d baskı üreten Darkshark banka ve ödeme uygulamalarına giriş yaptı.

3D Baskı Parmak İzi ile Banka Uygulamalarına Girdi

Yayımlanma Tarihi :

3D yazıcı ile parmak izini 3d baskı üreten Darkshark banka ve ödeme uygulamalarına giriş yaptı....

Samsung S10 sahibiyseniz telefonunuza çok dikkat edin ! Darkshark isimli bir kullanıcı kendi parmak izini 3D yazıcı ile üretip telefonunun kilidini, banka hesaplarını ve parmak iziyle şifrelediği bir çok uygulamayı açtı.

Galaxy S10 ekran parmak izi okuyucusunu 3 boyutlu yazıcı ile kandırdığını bildiren kullanıcı bu işlemi yaklaşık 15 dakikada yaptığını belirtti. 3D yazıcılar her sektöre hitap ediyor derken bu sektör aklımıza bile gelmezdi :) 

3D Baskı Parmak İzi

Parmak izinin fotoğrafını bir şarap kadehinin üzerinden aldığını belirtti. Şarap kadehinin fotoğrafını çekip, photoshop'ta düzenlediğini söyleyen Darkshark resimdeki çizgileri 3DS Max programında 3 boyutlu hale getirdi. Bu 3 boyutlu parmak izini üretmek için 460 Dolarlık Anycubic Foton reçine 3 boyutlu yazıcıyı kullandığını açıkladı. Darkshark bir kaç deneme yanılma ile nihayet parmak izini üretmeyi başarmış. 3 sefer denediğini söyleyen Darkshark 3. denemede parmak izini 10 mikrona (Z yüksekliğinde, x / y cinsinden 45 mikron) kadar hassas olan bir Anycubic Foton LCD reçine 3D yazıcı kullanılarak bastı, bu da tüm çıkıntıları bir parmak izinde yakalamak için fazlasıyla yeterli bir baskı kalitesi. Telefonun sensörünü kandırmak için yaptığı bu 3D baskı parmak izi yaklaşık 13 dakikada üretti.

Ayrıca banka ve ödeme uygulamalarınıda parmak iziyle şifreyen Darkshark uygulamaları açmak içinde 3D yazıcı ile ürettiği 3D baskı parmak izini kullandı. Darkshark bu tür ödeme ve banka uygulamaları sadece parmak iziyle güvenliğini sağlıyorsanız yaklaşık 15 dakika içinde bütün paranızın harcanabileceğini bildirdi. 

3D baskı parmak izi sadece Galaxy S10'da mı işe yarıyor yoksa diğer parmak izi olan telefonlarda da işe yarıyor mu herhangi bir bilgi verilmemiş ancak okuma olasılığı çok yüksek. Bu yüzden banka ve ödeme uygulamarınızı sadece parmak izi ile güvenliğini sağlamaya kalkışmayın :)

 

Yazar : | Etiketler: 3d baskı parmak izi 3d yazıcı parmak izi anycubic foton Samsung S10 Galaxy S10

Önce Sen Yaz İletişimimiz hiç kopmasın






Copyrights © 2017 3dedi.com Hakkımız varsa helal olsun.

Yüklenme Süresi (S) : 0.019865