3D Baskı ile Köprü Üretildi

3D baskı teknolojisi kullanılarak köprü üretildi. İnşaat sektörüne kadar giren 3d baskı köprü bile yaptı.

3D Baskı ile Köprü Üretildi

Yayımlanma Tarihi :

3D baskı teknolojisi kullanılarak köprü üretildi. İnşaat sektörüne kadar giren 3d baskı köprü bile yaptı....

Geçen ay Shanghai Machinery Construction Group adlı şirket dünyanın en büyük plastik yaya köprüsü bastı. Şirket köprüyü üretirken devasa boyutlarda bir 3D yazıcı kullandı. 35 günlük baskı işleminden sonra köprü nihayet tamamlandı. 15 metre uzunluğundaki S şeklindeki yaya köprüsü, geçen Cuma günü Şangay'daki Taopu Smart City Central Park'ta halka açıldı.

3D Baskı ile Köprü

15.25 metre uzunluğunda, 3.8 metre genişliğinde, 1.2 metre yüksekliğinde olan 3 boyutlu baskı köprü, tüm basınç testlerini ve yükleme testlerini geçti. İnternet sitesinde Şangay hükümeti yeni köprüyü “3D baskı teknolojisini teşvik etmenin ve kentsel yapılarda popülerleştirmenin yenilikçi bir yolu” olarak nitelendirdi.

3D yazıcı Shenyang Makine Grubu tarafından üretilen ve ekstruder sistemi de  Coin Robotic tarafından üretildi ve toplamda yaklaşık 2,8 milyon dolar yatırım yapıldı. Şangay İnşaat Mühendisliği Makine Grubunun baş mühendis yardımcısı Chen Xiaoming, "Yaya köprüsü 30 yıla kadar kullanılabilir" dedi.

3D Baskı Köprü Yapımı

Köprüyü yazdırmak için cam elyaf infüzyonlu ASA (akrilonitril stiren akrilat) kullananıldı. Metrekare başına 250 kg'lık bir yükü taşıyabilecek kadar güçlü bu ağırlık hemen hemen dört yetişkin insanın ağırlığına eşit. Ayrıca, 5,300 kg’da, aynı zamanda 3B yazdırılacak en ağır plastik nesne.

3D Baskı Köprü Yapımı

3D Baskı Köprü Yapımı

3D baskı yaya köprüsü, hem günlük kullanımı kolaylaştırmak hem de insanların dokunmasını ve hatta bu yazıcıların çıktılarından oluşan ürünlere güvenmesini sağlamaktadır. Böyle bir nesne 3D baskı teknolojisinin sergilenmesi açısından mükemmel bir yoldur. Birçok insan hiçbir zaman 3D baskılı bir nesneye dokunmadı ve birçok insan bu tarz teknolojileri olağandışı görmekte, bu yüzden böyle projeler, halkı 3D baskının olanaklarına ve olanaklarını açıklama açısından çok iyi işler yapıyor.

3D Baskı Köprü

Yazar : | Etiketler: 3d baskı köprü 3d baskı ile köprü 3 boyutlu baskı köprü 3b baskı köprü

Önce Sen Yaz İletişimimiz hiç kopmasın






Copyrights © 2017 3dedi.com Hakkımız varsa helal olsun.

Yüklenme Süresi (S) : 0.010999