3B Yazıcı

3B yazıcı nedir ve nasıl baskı alınır?

3B Yazıcı İle Nasıl Baskı Alınır?

Yayımlanma Tarihi :

3B yazıcı nedir ve nasıl baskı alınır?...

3 Boyutlu Yazıcı Nedir ?

 3B yazıcı (3D Printer);bilgisayarda üç boyutlu bir çizimi plastik,metal,seramik ve daha birçok ham madde kullanılarak,bir düzlemi temel alıp o düzlem üzerine kat kat ham madde ilave edilmesiyle çizimi gerçek bir objeye dönüştürebilen cihazdır.

 Tasarladığınız,hayal ettiğiniz her türlü nesneyi çizim ortamına aktardıktan sonra 3B yazıcı ile baskısını alabilirsiniz.

Hayallerimi Nerede ve Nasıl Çizebilirim?

 Hepimizin hayal ettiği keşke böyle bir şey olsa,keşke bunun burası şöyle olsaydı dediği zamanlar olmuştur.İşte o hayalimizdeki şeyi Solidworks,AutoCad,Catia,Unigraphics,3DMax vb birçok üç boyutlu çizim programında çiziyoruz.Bu programları kullanmak öyle çok da zor değil.Programı bilgisayarınıza indirip,internetten nasıl çizerim sorusunu arattığınızda hemen hemen herkesin çizim yapabileceği programlar bunlar.Eğer çizemezseniz ya da zaman ayıramam diyorsanız da bunun için bize ulaşıp yardım alabilirsiniz.

Şimdi gelelim Nasıl Baskı Alırım kısmına…

 Bu işin en basit kısmı aslında.Çiziminizi program üzerinde tamamladıktan sonra STL formatında kaydediyorsunuz.Daha sonra bu çizimi yazıcınızın anlayabileceği bir dile çevirmek için dilimleme programına atıyorsunuz.Nedir bu dilimleme programları? Dilimleme programları sizin dosyanızı yazıcınızın anlayabileceği ‘G Kod’ haline dönüştürür.Eğer yazcınızın ona özel dilimleme programı varsa onu kullanmalısınız.Fakat yoksa Cura,Makerware,Repetier Host vb. dilimleme programlarını kullanabilirsiniz.İşin bu kısmı en önemli kısım denebilir.Dilimleme programında yazıcınıza uygun özellikleri ayarlamanız gerekiyor.

 Sonrasında ise artık yazıcınızın SD kartına dilimleyip kaydettiğiniz dosyayı atıyorsunuz ve yazıcınıza baskı yapması emrini giriyorsunuz.

Kolay gelsin J

Umarım çok kötü anlatmamışımJ Ya kardeşim şunu nasıl yapacağımı düzgün bir anlatır mısın diyorsanız bize ulaşabilirsiniz. J

Yazar : | Etiketler: 3B yazıcı nasıl kullanılır 3b yazıcı nedir

Önce Sen Yaz İletişimimiz hiç kopmasın






Copyrights © 2017 3dedi.com Hakkımız varsa helal olsun.

Yüklenme Süresi (S) : 0.021917